Polévka z hokkaido dýně

83
- reklama -

Suroviny
3 porce

3 PL tuku – másla nebo oleje
2 střední cibule – nakrájet
1 mrkev – nastrouhat
1 kousek celeru – nastrouhat
1 petržel – nastrouhat
1/2 dýně – nakrájet na kostičky
1 l vody
sůl
trochu kurkumy
1 bobkový list
3 kuličky mletého nového koření
2 mleté hřebíčky
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zesklovatět cibuli, přidat zeleninu i dýni a chvíli opékat.
    Pak směs zalít vodou, osolit, přidat mleté koření i celý bobkový list a vařit tak dlouho, dokud vše nezměkne.

  2. Vyndat bobkový list a rozmixovat do hladka.

  3. Polévku podávat samotnou nebo s krutony.

Poznámka od kuchařky

Do polévky je možno přidat i šlehačku nebo zakysanou smetanu.

Tuto polévku jsem dělala poprvé, pročetla jsem spoustu receptů a nakonec jsem si upravila recept od mé neteře. Měla jsem ji hodně hustou, jako omáčku a moc mi chutnala – podobně jako svíčková omáčka.