
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 3 PL tuku – másla nebo oleje
- 2 střední cibule – nakrájet
- 1 mrkev – nastrouhat
- 1 kousek celeru – nastrouhat
- 1 petržel – nastrouhat
- 1/2 dýně – nakrájet na kostičky
- 1 l vody
- sůl
- trochu kurkumy
- 1 bobkový list
- 3 kuličky mletého nového koření
- 2 mleté hřebíčky
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Na másle zesklovatět cibuli, přidat zeleninu i dýni a chvíli opékat.
Pak směs zalít vodou, osolit, přidat mleté koření i celý bobkový list a vařit tak dlouho, dokud vše nezměkne. -
Vyndat bobkový list a rozmixovat do hladka.
-
Polévku podávat samotnou nebo s krutony.
Poznámka od kuchařky
Do polévky je možno přidat i šlehačku nebo zakysanou smetanu.
Tuto polévku jsem dělala poprvé, pročetla jsem spoustu receptů a nakonec jsem si upravila recept od mé neteře. Měla jsem ji hodně hustou, jako omáčku a moc mi chutnala – podobně jako svíčková omáčka.
Kuchařka: Nadja