
- reklama -
Suroviny
3 litry
- 1/2 hlávkového zelí
- 3 hrsti menších bílých fazolí
- 50 g uzené slaniny
- 1 velká brambora
- 2 menší mrkve
- 1 cibule
- kousek pórku
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 lžíce hladké mouky
- zeleninový vývar
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Zelí si nakrájíme na proužky, mrkve na kolečka, slaninu na malé kostičky a bramboru nastrouháme, cibuli nadrobno a česnek s pórkem na plátky.
-
Na rozškvařené slanině uděláme jíšku z hladké mouky, zalijeme vodou, rozmícháme do hladka, přidáme fazole, osolíme a vaříme.
-
Když začnou fazole měknout, přidáme zelí, mrkev, kmín, pepř, cibuli, česnek, pórek, nastrouhanou bramboru a zalijeme zeleninovým vývarem, dochutíme, necháme ještě mírně vařit a do vypnuté polévky dáme nasekanou petrželku.
Poznámka od kuchařky
Kdo by chtěl barevnou, přidá mletou červenou papriku. Polévka je hustá a může suplovat oběd, nebo večeři, když si vezmeme chlebík.
Kuchařka: Bibinka