Polévka z fazolkových lusků

71
- reklama -

Suroviny

hrst smažené cibulky
lžíce másla
3 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
5 dkg anglické slaniny
cca 20 dkg mražených keříkových fazolek
vývar nebo natur zeleninový bujon
1 vajíčko
5 listů medvědího česneku
stonek libečku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na másle prohřejeme smaženou cibulku, přidáme nadrobno pokrájený česnek a anglickou, zapražíme lehce moukou, přidáme povolené fazolky a zalijeme vývarem.

  2. Podle chuti dosolíme, event. okořeníme bujonem. Přidáme nadrobno pokrájený medvědí česnek a libeček a povaříme. Můžeme do vařící polévky rozklepnout vajíčko.

Poznámka od kuchařky

Byla jsem přesvědčena, že dávám rozmrznout bílý rybíz a ejhle … kdo ten krásný zipovací sáček nepopsal? Takže improvizace a to dobrá