Polévka z dýně hokaido a celeru

123
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 menší dýně hokaido (asi 1 kg)
2 řapíky celeru
2 PL olivového oleje
1/2 ks cibule
1 stroužek česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
zelená petrželka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Dýni očistíme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na hrubo. Celerové stonky omyjeme a přes vlákno nakrájíme na plátky.

  2. V hrnci zahřejeme olej a osmažíme na něm cibulku. Přidáme dýně s celerem a restujeme. Osolíme, opepříme a přidáme očištěný stroužek česneku. Zalijeme horkou vodou, aby byla dýně ponořená a vaříme do měkka.

  3. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na jemný krém, v případně potřeby dolijeme ještě horkou vodou a dochutíme.

  4. Podáváme posypané zelenou petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Tento recept je uložený i na mých stránkách http://www.jimechytre.cz/prispevky/polevka-z-dyne-…