
- reklama -
Suroviny
6-8 porcí
- dýně hokaido (já měla v mrazáku)
- cibule
- olivový olej (nebo máslo)
- 3 PL špaldové celozrnné mouky
- doromysl
- 400 g rajčat (můžou být z plechovky krájená, v zimě jsou lepší)
- 1 l zeleninového vývaru
- sůl
- 1 PL Hrašky
Postup přípravy receptu
-
Na třech PL oleje osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou dýni, posypeme dobromyslí, chvíli opékáme.
-
Zasypeme třemi lžícemi celozrnné špaldové mouky, ještě chvíli mícháme a jakmile se obsah hrnce začne připalovat ke dnu, přidáme 600 g oloupaných a pokrájených rajčat.
-
Zalijeme 1 l zeleninového vývaru a vaříme půl hodiny. Můžeme zahustit lžící Hrašky. Hotovou polévku rozmixujeme, dochutíme a podáváme s čerstvě upečeným chlebem.
Poznámka od kuchařky
Polévku znám s kokosovým mlékem, zázvorem a chilli. Tato byla moc dobrá, úplně jiné chuti s rajčaty. Inspirace fb.
Kuchařka: janatka