
Suroviny
    
- 1 velká cuketa
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 kapie
- vařená vejce (natvrdo)
- dýňová semínka
- petržel nebo pažitka
Postup přípravy receptu
- 
Třetinu cukety neloupat – nakrájet na milimetrové plátky a na plechu v troubě (nebo klasicky na pánvi) ogrilovat. 
- 
Zbytek cukety oloupat, očistit, nakrájet na menší kostky. 
- 
Zpěnit máslo, cibuli nadrobno osmahnout do zlata, na krátko přidat plátky česneku (jen na chvilku, aby nezhořkl), přidat kostky cukety, zalít litrem horké vody, osolit, opepřit (nebo vložit 2 kostky zelen. bujónu) a 10 minut vařit. 
- 
Poté všechno rozmixovat tyčovým mixérem dohladka. 
- 
Hrnec vrátit na sporák, přisypat na kostičky nakrájenou kapii a vařit mírným varem ještě 10 minut. 
- 
Pokud je třeba, tak dosolit a dopepřit. 
- 
Na talíři zdobit polévku nahrubo nastrouhaným vejcem, grilovanou cuketou, nasucho opraženými semínky a petrželí/pažitkou – co máte rádi. 
Poznámka od kuchařky
Zdroj: časopis Gurmet /září 2011/
Krásně vypadá, je docela vydatná a skvěle chutná! =)
