Polévka z čirůvek fialových

93
- reklama -

Suroviny

očištěné mladé plodnice čirůvek fialových
1 mrkev
kus celeru
kousek slaniny
1 cibule
sladká červená paprika + špetka pálivé papriky
majoránka
2 – 3 stroužky česneku
1 l bujónu nebo vývaru
máslová jíška:
máslo hl. mouka
máslo
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí orestujeme na másle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, pokrájené houby a ještě chvilku restujeme.

  2. Poprášíme paprikami, promícháme a zalijeme vývarem.

  3. Vaříme minimálně 20 minut, neboť čirůvky musíme déle tepelně upravovat podobně jako třeba václavky.

  4. Poté přidáme rozdrcený česnek, majoránku, pepř a jíšku a ještě chvilku prováříme.

Poznámka od kuchařky

Nasbírala jsem na zahradě čirůvky, tak jsem je zkusila dát do polévky a jsou výborné 🙂 Něco málo o čirůvkách zde http://www.vitalplus.org/article.php?article=764

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/