
- reklama -
Suroviny
4-8 porcí
- 250 g vepřového žebírka
- chrást z malými bulvami (5-6 bulev)
- zelenina:
- brambory
- mrkev
- petržel
- celer
- květák
- kapusta
- zelí
- hrášek
- bobkový list
- nové koření
- sůl
- pepř
- cibulka
- lžíce sádla
- smetana (šlehačka)
- ocet
Postup přípravy receptu
-
Žebírko, veškerou, drobně nakrájenou zeleninu, nakrájený chrást i s bulvami, kořením dám vařit do změknutí ve dvou litrech vody (záleží na množství zeleniny). Ocet se dá hned při vaření, aby řepa neztratila barvu.
-
Potom osmahnu cibulku na sádle, kterou přidám do polévky a následně přidám smetanu (šlehačku).
Poznámka od kuchařky
Tuto polévku strašně miluji, zvlášť, když je chrást(po jednocení na zahradě) pokrájený na hrubé kousky a okusovat uvařené žebírko taky nemá chybu.
Kuchař: pavelk