Polévka z chrástu červené řepy

58
- reklama -

Suroviny
4-8 porcí

250 g vepřového žebírka
chrást z malými bulvami (5-6 bulev)
zelenina:
brambory
mrkev
petržel
celer
květák
kapusta
zelí
hrášek
bobkový list
nové koření
sůl
pepř
cibulka
lžíce sádla
smetana (šlehačka)
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Žebírko, veškerou, drobně nakrájenou zeleninu, nakrájený chrást i s bulvami, kořením dám vařit do změknutí ve dvou litrech vody (záleží na množství zeleniny). Ocet se dá hned při vaření, aby řepa neztratila barvu.

  2. Potom osmahnu cibulku na sádle, kterou přidám do polévky a následně přidám smetanu (šlehačku).

Poznámka od kuchařky

Tuto polévku strašně miluji, zvlášť, když je chrást(po jednocení na zahradě) pokrájený na hrubé kousky a okusovat uvařené žebírko taky nemá chybu.