Polévka z červeného mangoldu s kroupami a bramborem

45
- reklama -

Suroviny

4-5 listů mangoldu včetně stonků
3 větší brambory
200 g uvařených krup
3 stroužky česneku
1 litr vývaru
sůl
čerstvě mletý bílý pepř
petrželka
2 lžíce čerstvé majoránky (lístky)

Postup přípravy receptu

  1. Vývar přivedeme k varu, vložíme brambory pokrájené na kostičky, drobně nakrájené stonky mangoldu, plátky česneku a vaříme doměkka.


    Zobrazit celý recept

  2. V půlce vaření vložíme jemně nakrájené listy mangoldu a společně dovaříme.

  3. Polévku dochutíme solí, pepřem a přidáme do ní předem uvařené kroupy.

  4. Na talířích posypeme petrželkou a lístky majoránky.

Poznámka od kuchařky

S mangoldem nemám moc zkušeností, původně jsem si myslela, že stačí ho nechat v polévce jen zavadnout, ale je tužší a musí se povařit – asi jako kapusta. Možná, že záleží i na odrůdě.