- reklama -
Suroviny
- 4-5 listů mangoldu včetně stonků
- 3 větší brambory
- 200 g uvařených krup
- 3 stroužky česneku
- 1 litr vývaru
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
- petrželka
- 2 lžíce čerstvé majoránky (lístky)
Postup přípravy receptu
-
Vývar přivedeme k varu, vložíme brambory pokrájené na kostičky, drobně nakrájené stonky mangoldu, plátky česneku a vaříme doměkka.
-
V půlce vaření vložíme jemně nakrájené listy mangoldu a společně dovaříme.
-
Polévku dochutíme solí, pepřem a přidáme do ní předem uvařené kroupy.
-
Na talířích posypeme petrželkou a lístky majoránky.
Poznámka od kuchařky
S mangoldem nemám moc zkušeností, původně jsem si myslela, že stačí ho nechat v polévce jen zavadnout, ale je tužší a musí se povařit – asi jako kapusta. Možná, že záleží i na odrůdě.
Kuchařka: maris