Polévka z červené řepy s řapíkatým celerem

61
- reklama -

Suroviny

1/2 cibule
1 lžíce oleje
70 g červené řepy
1 menší řapík celeru
1/2 lžičky mletého římského kmínu
200 ml kuřecího vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté přidáme řepu nakrájenou na drobné kostky, římský kmín a asi 1 minutu promícháváme.

  3. Zeleninu zalijeme vývarem, osolíme a dusíme pod poklicí, dokud řepa nezměkne.

  4. Řapík celeru zbavíme žilek z vrchní strany, nakrájíme na proužky a vsypeme do hrnce.

  5. Asi 3 minuty vaříme.

Poznámka od kuchařky

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz