Polévka z červené řepy s křenem

65
- reklama -

Suroviny
cca 10

500 g červené řepy
150 g brambor
1/2 lžíce vegety (neslané)
1 a 1/2 litru vody
150 g zakysané smetany
sůl
křen

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu i brambory si oloupeme a nastrouháme do hrnce (obsah aspoň 3 l) na hrubém struhadle.


    Zobrazit celý recept

  2. Přisypeme vegetu a sůl – pokud je vegeta solená, pak raději jen tu lžíci vegety a později dosolíme.

  3. Přilijeme vodu a přivedeme k varu. Na mírném ohni (na nižší teplotě) pak vaříme cca 15 minut do změknutí řepy a brambor.

  4. Vše rozmixujeme do hladka a na závěr přidáme zakysanou smetanu (150 g). Necháme přijít k varu a vypneme.

  5. Servírujeme posypané čerstvým strouhaným křenem a lžící zakysané smetany.
    Můžeme přidat i krutony.
    Dobrou chuť.