- reklama -
Suroviny
- 1 menší červená řepa
- 2 brambory
- 1 rajčatový protlak
- 1 konzerva fazolí v nálevu
- 5-10 lusků ačokči
- 1 stroužek česneku
- 1 bobkový list
- nové koření
- sůl
- celý pepř
- kmín
- 1 lžička cukru
- 1 polévková lžíce hub (hrstka)
Postup přípravy receptu
-
Řepu uvaříme zvlášť do měkka.
-
Po uvaření oloupeme a nastrouháme nahrubo.
-
Do kastrolu dáme do vody vařit brambory nakrájené na kostičky, ačokču bez semínek na kousky, houby, sůl, nové koření, bobk. list a kmín.
-
Po 10 minutách přidáme protlak, scezené fazole, nastrouhanou řepu, prolisovaný česnek, pepř a cukr. Necháme provařit dalších 10 minut.
-
Odebereme část polévky do malého hrnku, rozmixujeme a vrátíme zpět do polévky, tím se nám částečně zahustí. Můžeme dochutit libečkem, petrželkou a pažitkou.
Kuchař: jajine