Polévka z červené řepy s ačokčou

53
- reklama -

Suroviny

1 menší červená řepa
2 brambory
1 rajčatový protlak
1 konzerva fazolí v nálevu
5-10 lusků ačokči
1 stroužek česneku
1 bobkový list
nové koření
sůl
celý pepř
kmín
1 lžička cukru
1 polévková lžíce hub (hrstka)

Postup přípravy receptu

  1. Řepu uvaříme zvlášť do měkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Po uvaření oloupeme a nastrouháme nahrubo.

  3. Do kastrolu dáme do vody vařit brambory nakrájené na kostičky, ačokču bez semínek na kousky, houby, sůl, nové koření, bobk. list a kmín.

  4. Po 10 minutách přidáme protlak, scezené fazole, nastrouhanou řepu, prolisovaný česnek, pepř a cukr. Necháme provařit dalších 10 minut.

  5. Odebereme část polévky do malého hrnku, rozmixujeme a vrátíme zpět do polévky, tím se nám částečně zahustí. Můžeme dochutit libečkem, petrželkou a pažitkou.