Polévka z červené čočky s uzenými křídly

102
- reklama -

Suroviny
6-8 porcí

400 g červené čočky
1 velká cibule
2 velké mrkve
kousek celeru
balení uzených kuřecích křídel (či stehna..)
3 lžíce másla
2 stroužky utřeného česneku
zeleninový bujón + voda
sůl
pepř
koriandr
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Čočku propláchneme studenou vodou v sítě a necháme okapat.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme mrkev a celer a nastrouháme na hrubo na struhadle.

  3. Kuřecí křídla obereme z kostí a pokrájíme na malé kousky.

  4. Na másle si ve větším hrnci osmahneme cibuli, poté i mrkev s celerem. Když změkne, přilijeme vodu, přidáme bujón a propláchnutou čočku. Promícháme a vaříme cca 10-15min.

  5. Poté přidáme uzené kuř. maso. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme koriandr a utřený česnek. Necháme prohřát a ke konci přidáme nadrobno pokrájenou čerstvou petrželku. Můžeme podávat s čerstvým pečivem. Dobrou chuť.

Poznámka od kuchařky

Zakoupila jsem ve zdravé výživě poprvé červenou čočku a hledala zde recept, inspirovala se a výsledek je zde. Myslím, že podobný tu není. Foto přidám odpoledne.