Suroviny
6-8 porcí
- 400 g červené čočky
- 1 velká cibule
- 2 velké mrkve
- kousek celeru
- balení uzených kuřecích křídel (či stehna..)
- 3 lžíce másla
- 2 stroužky utřeného česneku
- zeleninový bujón + voda
- sůl
- pepř
- koriandr
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Čočku propláchneme studenou vodou v sítě a necháme okapat.
-
Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme mrkev a celer a nastrouháme na hrubo na struhadle.
-
Kuřecí křídla obereme z kostí a pokrájíme na malé kousky.
-
Na másle si ve větším hrnci osmahneme cibuli, poté i mrkev s celerem. Když změkne, přilijeme vodu, přidáme bujón a propláchnutou čočku. Promícháme a vaříme cca 10-15min.
-
Poté přidáme uzené kuř. maso. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme koriandr a utřený česnek. Necháme prohřát a ke konci přidáme nadrobno pokrájenou čerstvou petrželku. Můžeme podávat s čerstvým pečivem. Dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Zakoupila jsem ve zdravé výživě poprvé červenou čočku a hledala zde recept, inspirovala se a výsledek je zde. Myslím, že podobný tu není. Foto přidám odpoledne.