
- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 100 g červené loupané čočky
- 1 čerstvý bobkový list
- 1 malá mrkev
- 1 šalotka
- 1 kostka zeleninového vývaru (bezlepkového)
- 1 stroužek česneku
- majoránka
- sůl
- 1 PL bezlepkové jíšky v prášku
Postup přípravy receptu
-
Čočku dáme do hrnce (není ji potřeba předem namáčet), přelijeme hrnkem studené vody, lehce osolíme a necháme hodně pomalu přijít k varu, občas hrncem zatřepeme, čočku zásadně nemícháme.
-
Mezitím omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka mrkev, oloupeme šalotku a česnek.
-
Jakmile přijde k varu, čočku scedíme, vrátíme do hrnce, přelijeme opět pouze studenou vodou (cca dva hrníčky), přidáme mrkev, šalotku, česnek, bobkový list, majoránku, sůl a bujón. Necháme vařit na co nejmenší teplotu cca půl hodiny. Jakmile je čočka hotová, rozmícháme do ní jíšku a můžeme podávat.
Kuchařka: Lenka Škulinová