- reklama -
Suroviny
- 200 g červené čočky
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžičky kari koření
- čerstvý zázvor (cca 4 cm)
- chilli vločky
- 1 lžíce rybí omáčky
- zeleninový vývar
- čerstvý koriandr
- hladkolistá petržel
- limetka
Postup přípravy receptu
-
Čočku propláchneme a dáme vařit do zeleninového vývaru. Přidáme drobně nakrájený zázvor, kari a chilli vločky.
-
Před koncem vlijeme kokosové mléko, ochutíme rybí omáčkou a ještě krátce povaříme.
Na závěr hustě posypeme nakrájenými lístky koriandru a petrželky a zakápneme limetkou. Můžeme ještě doplnit čerstvě mletým chilli.
Poznámka od kuchařky
Komu by vadily kousky zázvoru, může použít jen zázvorovou šťávu – dobře se vymačká v lisu na česnek.
Kuchařka: maris