Polévka z červené čočky s kokosovým mlékem

272
- reklama -

Suroviny

200 g červené čočky
200 ml kokosového mléka
2 lžičky kari koření
čerstvý zázvor (cca 4 cm)
chilli vločky
1 lžíce rybí omáčky
zeleninový vývar
čerstvý koriandr
hladkolistá petržel
limetka

Postup přípravy receptu

  1. Čočku propláchneme a dáme vařit do zeleninového vývaru. Přidáme drobně nakrájený zázvor, kari a chilli vločky.


    Zobrazit celý recept

  2. Před koncem vlijeme kokosové mléko, ochutíme rybí omáčkou a ještě krátce povaříme.
    Na závěr hustě posypeme nakrájenými lístky koriandru a petrželky a zakápneme limetkou. Můžeme ještě doplnit čerstvě mletým chilli.

Poznámka od kuchařky

Komu by vadily kousky zázvoru, může použít jen zázvorovou šťávu – dobře se vymačká v lisu na česnek.