
- reklama -
Suroviny
- 2 lžičky kmínu
- 1 lžička chilli lupínky
- 1 polévkových lžíce olivového oleje
- 1 červená cibule nakrájená nadrobno
- 150 g červené loupané čočky
- 850 ml zeleninového bujónu
- 400 g konzerva rajčat
- 400 g konzerva cizrny bez šťávy
- čerstvý koriandr nahrubo nakrájený
- kysaných smetana na servírování
Postup přípravy receptu
-
Na panvici asi minútu nasucho opekáme kmín a čili lupienky – alebo pokiaľ nezačneme cítiť ich arómu.
-
Pridáme olej, cibuľu a pražíme asi 5 min. Primiešame šošovicu, bujón a rajčiny. Privedieme do varu.
-
Varíme aso 15 minút, pokiaľ šošovica nezmäkne.
-
Následne zmes rozmixujeme ponorným mixérom na kašu, dáme opäť na sporák, pridáme cícer, koriander a prehrejeme.
-
Podávame z kopčekom kyslej smotany.
Poznámka od kuchařky
Fotografia bohužial chýba, ale určite ju pridám. Budem rada,ak navstivite aj moju novú web stranku. Je este len „v plienkach“, ale pracujem na nej:
Kuchařka: gurmanka