
- reklama -
Suroviny
- 1 menší pórek
- 1 hrnek červené čočky
- hrst sušené předsmažené cibule (lze nahradit syrovou)
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička polévkového koření (podravka či obdobné „žluté“)
- zakysaná smetana
- trochu másla
- lžíce oleje
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na másle a oleji lehce osmahneme očištěný a na proužky nakrájený pórek a tenké plátky česneku, přidáme sušenou cibuli. Krátce společně orestujeme, vmícháme propláchnutou čočku, polévkové koření a zalijeme vodou.
-
Odkryté vaříme na mírném ohni cca 15 min. Dle chuti případně dosolíme.
-
Na talíři zdobíme lžíci zakysané smetany a předsmaženou cibulkou.
Poznámka od kuchařky
Pokud použijeme cibuli syrovou, pořadí otočíme a nejprve téměř dozlata orestujeme proužky cibule, poté krátce zarestujeme pórek a česnek.
Kuchařka: isindy