Polévka z červené čočky

65
- reklama -

Suroviny
2 porce

červená čočka
cibule
česnek
mrkev
případně další kořenová zelenina
brambory
zeleninový bujón (nemusí být)
Koření:
bobkový list
celý pepř
nové koření
libeček
trošku majoránky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ná másle (dala jsem i kapku olivového oleje) osmažíme na drobno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek, přidáme červenou čočku (asi 1/3 sáčku) a zalijeme vodou, přidáme bujón (ale nemusí být), na kostky nakrájenou mrkev, brambor (máme-li tak i třeba celer a petržel), přidáme koření – např. bobkový list, nové koření, celý pepř, libeček, (já přidala ještě trošku majoránky a indického koření) a necháme povařit asi 10-15 minut dokud se čočka nerozpadne a nezahustí polévku.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté přidáme podle potřeby sůl, pepř a ocet. Je to polévka co dům dá, ale je opravdu výborná velmi rychlá a jednoduchá, hned se snědla čili fotografii přiložím při další várce, dobrou chuť =).