- reklama -
Suroviny
asi 5
- 2 litry vody
- 3 nakrájené oloupané brambory
- 1 mrkev
- 1/2 celeru
- 1 petržel
- trochu květáku
- trochu brokolice
- nať z libečku
- petržel
- celer
- 1/2 kostky masoxu
- 1 PL podravky
- 1 PL sušeného česneku nebo 1-2 stroužky
- Jíška:
- 1/4 kostky másla
- 2 PL hladké mouky
- 1 vejce
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu dáme vodu, přidáme nastrouhanou zeleninu, masox, podravku, česnek a dáme vařit. Když jsou brambory měkké, připravíme jíšku.
-
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku a malinko orestujeme, vlijeme vejce a mícháme, dokud se směs nesrazí. Jíšku dáme do polévky, promícháme a chvíli povaříme. Dochutíme.
Poznámka od kuchařky
Kdo chce, může ještě rozkvedlat 1 vejce a nalít do polévky.
Kuchařka: Lenka30