Polévka tety Janky

51
- reklama -

Suroviny
asi 5

2 litry vody
3 nakrájené oloupané brambory
1 mrkev
1/2 celeru
1 petržel
trochu květáku
trochu brokolice
nať z libečku
petržel
celer
1/2 kostky masoxu
1 PL podravky
1 PL sušeného česneku nebo 1-2 stroužky
Jíška:
1/4 kostky másla
2 PL hladké mouky
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu dáme vodu, přidáme nastrouhanou zeleninu, masox, podravku, česnek a dáme vařit. Když jsou brambory měkké, připravíme jíšku.


    Zobrazit celý recept

  2. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku a malinko orestujeme, vlijeme vejce a mícháme, dokud se směs nesrazí. Jíšku dáme do polévky, promícháme a chvíli povaříme. Dochutíme.

Poznámka od kuchařky

Kdo chce, může ještě rozkvedlat 1 vejce a nalít do polévky.