
Suroviny
            4 porce
							
    
- 150 g tuku
- kousek cibule
- 200 g předního vepřového masa bez kosti (plec, ramínko)
- mletá sladká paprika
- 1,3 l vody
- kousek mrkve, petržele a celeru
- sůl
- mletý pepř
- 2 zrnka nového koření
- 1 bobkový list
- 2 rajčata
- 2 papriky
- feferonky
- 1/4 lžičky octa
- petrželka
- Vegeta speciál (tu si dnes asi někdo nepřidá)Nočky:
- 1 malé vejce
- 2-3 lžíce hrubé mouky
- 1 lžíce strouhanky
- sůl
Postup přípravy receptu
- 
Na tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostičky, lehce je osmahneme a dusíme v menším množství vody pod pokličkou, až se šťáva téměř vydusí. Zasypeme paprikou, po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, koření, sůl, a dusíme, až maso téměř změkne. 
- 
Přidáme zbývající vodu, vše uvedeme do varu, vložíme papriky, rajčata a feferonky (feferonky dáme podle chuti, ale nelze je úplně vynechat), vaříme až zelenina téměř změkne. Zavaříme malou lžičkou nočky a vaříme 5 min. Polévku nepatrně okyselíme octem, vyjmeme nové koření a bobkový list, polévku posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. 
- 
Příprava nočků: Vejce rozšleháme s částí mouky, strouhankou a solí, promícháme, podle potřeby přidáme mouku a vypracujeme tvárlivé těsto. Necháme je asi 10 min odležet. 
Poznámka od kuchařky
Zdroj – Sešit Libuše Vlachové (Sešit = brožované vydání kuchařských předpisů – měla jsem kdysi půjčené od sousedky). Mírně upraveno.
Čorba je polévka rozšířená nejen v různých zemích na Balkáně, ale téměř v celém středomoří, např. v Tunisu je prý známá pod jměnem šorba, kde se dělá buď z kuřecího nebo skopového masa. Ingredience jsou pochopitelně podle různých zemí a oblastí odlišné.
 
            