- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 hrsti nakrájeného hlávkového zelí
- 2 mrkve
- 4 žampiony
- sůl
- pepř
- bobkový list
- nové koření
- majoránka
- 1 kostka masoxu
- Jíška:
- 2 polévkové lžíce másla
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce vložíme nakrájené zelí na nudličky, pokrájené žampiony a mrkev na kostičky, zalijeme asi 1 litrem vody, vložíme masox, sůl, pepř, bobkový list, majoránku a nové koření, dáme vařit.
-
Mezitím si v rendlíčku rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou a uděláme světlou jíšku, kterou necháme vychladnout, pak ji zalijeme asi jedním decilitrem studené vody a rozmícháme ji dohladka.
-
Až budou zelí a mrkev v polévce uvařené, zalijeme polévku rozmíchanou jíškou s vodou a polévkou mícháme, aby se jíška v polévce rozmíchala dohladka. Podle chuti dochutíme, dosolíme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Výborně chutnala posypaná pažitkou.
Kuchařka: ivulinka