Polévka s uzenou paprikou a mlékem

67
- reklama -

Suroviny
4 porce

300 g vařených brambor (nakrájených na kostičky)
1 nožička klobásy (zde maďarská koňská)
2 nožičky párku
2 lžičky sladké papriky
4 lžíce oleje (sádla)
1 střední cibule nakrájená najemno
2 lžíce hladké mouky
300 ml mléka
2 kostičky Masoxu
1 lžíce jemné uzené papriky
sůl
pepř
mletý kmín
1 lžíce majoránky
1 – 2 stroužky prolisovaného česneku
v případě potřeby lze dohustit instantní jíškou
cca 1 litr vody

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku zpěníme na oleji dorůžova, přidáme mouku a jíšku, necháme lehce zasmahnout.

  2. Pak po troškách přidáváme studenou vodu a mícháme, aby nevznikly hrudky, přisypeme obyčejnou papriku, rychle promícháme a přidáme mléko s masoxem. Necháme 15 minut provařit.

  3. Pak vsypeme brambory.

  4. Na trošce oleje osmahneme uzeninu nakrájenou na tenká kolečka a nakonec k ní přidáme uzenou papriku, mletý kmín a vše vložíme do polévky.

  5. Dochutíme pepřem, česnekema, majoránkou a případně dosolíme.

Poznámka od kuchařky

Byla to dnešní „rychlopolívka“. Určitě je lepší místo masoxu použít hovězí vývar, ale já potřebovala honem nějakou časově nenáročnou a teplou svačinku, tak jsem volila „instantní“ cestu. Brambory zbyly od oběda, bez obav ale použijte i syrové a dejte je do vývaru vařit do změknutí.

P.S: Pečivo, které je na obrázku, jsou skvělé domácí tatarkové bagetky podle Cathleen 🙂http://www.toprecepty.cz/recept/7864-tatarkove-bag…