
- reklama -
Suroviny
2 litry
- 2 větší hrsti rýže
- 2 hrsti fazolek
- 1 cibule
- 1/3 pórku
- 2 stroužky česneku
- 3 hřebíčky
- zeleninový bujón
- 2 rovné lžíce rajčatového protlaku
- 50 g Nivy
- 1 vrchovatou lžíci Podravky
- petrželka zelená
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na oleji si osmažíme cibuli do sklovita spolu s pórkem a česnekem na plátky, vhodíme rýži, necháme jí opražit a dolijeme vodou se zeleninovým bujónem.
-
Chvíli vaříme, pak přidáme fazolky, rajčatový protlak, hřebíčky a půlku nastrouhané nivy.
-
Ochutnáme a eventuelně osolíme (pozor bujón a niva jsou slané!), vaříme až rýže a fazolky změknou.
-
Přímo na talíř s polévkou dáme ještě trošku nivy a petrželky.
Poznámka od kuchařky
Do polévky se může taky dát jedno nakrájené rajče i zeleninku, která nás napadne-dobrá improvizace.
Kuchařka: Bibinka