- reklama -
Suroviny
6-8 porcí
- 2 litry masového vývaru
- 1 plechovka hrášku
- 2 hrsti uvařené rýže
- 1 hrst strouhané zeleniny (mrkev, petržel, celer)
- oříšek másla
- sůl
- pažitka (nebo petrželová nať)
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce nalijeme scezený a části tuku zbavený masový vývar.
-
Do vřícího vývaru vložíme jemně nastrouhanou směs kořenové zeleniny, uvařenou rýži a sterilovaný hrášek.
-
Povaříme do změknutí kořenové zeleniny a poté vložíme pro zjemnění oříšek másla s nasekanou pažitkou nebo petrželovou natí.
Poznámka od kuchařky
Vařil jsem libový vepřový bok na následné naložení a vývar byl tak dobrý a silný, že jsem z toho musel něco vytvořit.
Kuchař: Colombo65