Polévka s rýží a hráškem

101
- reklama -

Suroviny
6-8 porcí

2 litry masového vývaru
1 plechovka hrášku
2 hrsti uvařené rýže
1 hrst strouhané zeleniny (mrkev, petržel, celer)
oříšek másla
sůl
pažitka (nebo petrželová nať)

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme scezený a části tuku zbavený masový vývar.


    Zobrazit celý recept

  2. Do vřícího vývaru vložíme jemně nastrouhanou směs kořenové zeleniny, uvařenou rýži a sterilovaný hrášek.

  3. Povaříme do změknutí kořenové zeleniny a poté vložíme pro zjemnění oříšek másla s nasekanou pažitkou nebo petrželovou natí.

Poznámka od kuchařky

Vařil jsem libový vepřový bok na následné naložení a vývar byl tak dobrý a silný, že jsem z toho musel něco vytvořit.