![Polévka s růžičkovou kapustou_5ffe356915ece.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/polevka-s-ruzickovou-kapustou_5ffe356905c34.jpeg)
Suroviny
- 20 g sušených hub
- 2 cibule
- 400 g brambor
- 200 g mrkve
- 800 g růžičkové kapusty
- 300 g rajčat
- 1 lžíce másla
- 800 g uzeného masa
- 1 l uzeného vývaru
- několik kuliček pepře
- nové koření
- 2 bobkové listy
- sůl
- pepř
- 2 lžíce sekané petrželky
Postup přípravy receptu
-
Houby namočíme ve vodě. Cibuli na jemno nasekáme. Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Rajčata křížem lehce nakrojíme a přelijeme vařící vodou, necháme je chvilku stát a potom lehce sloupneme slupku. Rajče rozkrojíme a lžící vydlabeme jadérka, dužinu nakrájíme na menší kousky.
-
V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibuli. Maso rozděláme na kousky a na másle ho orestujeme. Přidáme brambory a přelijeme vývarem. Vymačkáme přebytečnou vodu z hub, nakrájíme je na kousky a dáme do hrnce. Přidáme kuličky pepře a nového koření a bobkový list. Vaříme asi 15 minut. Potom přidáme mrkev s kapustou a vaříme doměkka dalších 15 minut.
-
Z polévky vyjmeme maso a nakrájíme na kostičky. Spolu s rajčaty je vrátíme do polévky a vaříme ještě asi 5 minut. Polévku ochutíme solí a pepřem a vyjmeme nové koření a bobkový list.