Polévka s mrkvičkou, červenou čočkou a celerem

50
- reklama -

Suroviny
6-8 porcí

1 lžička drceného kmínu
2 lžíce olivového oleje
600 g nastrouhané mrkve
150 g červené čočky
1,5 l zeleninového vývaru
(můžeme použít i z kostky)
kousek nastrouhaného celeru
150 ml smetany
sůl a petrželka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Do rozpáleného hrnce vsypeme drcený kmín a nasucho ho opečeme. Pak přidáme olej, strouhanou mrkev s celerem a chvíli opékáme. Vlijeme vývar, přivedeme k varu a asi 10 min. povaříme, až je zelenina měkká.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak polévku rozmixujeme dohladka. Přidáme propláchnutou čočku a vaříme do změknutí. Nakonec vlijeme smetanu, osolíme a chvilku provaříme. Ozdobíme sekanou petrželkou.