- reklama -
Suroviny
6-8 porcí
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 lžíce olivového oleje
- 600 g nastrouhané mrkve
- 150 g červené čočky
- 1,5 l zeleninového vývaru
- (můžeme použít i z kostky)
- kousek nastrouhaného celeru
- 150 ml smetany
- sůl a petrželka na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Do rozpáleného hrnce vsypeme drcený kmín a nasucho ho opečeme. Pak přidáme olej, strouhanou mrkev s celerem a chvíli opékáme. Vlijeme vývar, přivedeme k varu a asi 10 min. povaříme, až je zelenina měkká.
-
Pak polévku rozmixujeme dohladka. Přidáme propláchnutou čočku a vaříme do změknutí. Nakonec vlijeme smetanu, osolíme a chvilku provaříme. Ozdobíme sekanou petrželkou.
Kuchařka: Fokuska