
Suroviny
4+
- Na vývar:
- 200 g kuřecích žaludků
- 4 bobkové listy
- 10 kuliček barevného pepře
- 2 velké mrkve
- 1 velká petržel
- 1/2 celeru
- 1 cibule
- 1 česnek
- sůl
- hrst čerstvého libečku
- hrst čerstvého koriandru
- hrst petrželové natě
- trochu celerové natě
- voda
- Na polévku:
- vývar – scezený
- kuřecí žaludky z vývaru
- 2 mrkve
- 1 petržel
- kousek celeru
- sůl
- trocha polévkového koření
- 2 snítky libečku
- 2 snítky petrželky
- skleněné vlasové nudle
- případně Maggi na dochucení
Postup přípravy receptu
-
V hlubokém hrnci dáme vařit nahrubo nakrájenou oškrábanou zeleninu spolu s bobkovými listy, oloupanou cibulí a česnekem, solí a pepřem, necháme chvíli povařit. Poté přidáme umyté žaludky (očistíme je od tuku, pokud na nich nějaký zůstal) a pomalu při mírné teplotě vaříme asi hodinu a půl, během vaření přiléváme vodu, jestli se rychle vyvařuje.
-
Mezitím namočíme nudle do studené vody, které před přidáním do vývaru nastříháme, aby nebyly příliš dlouhé. Dále připravíme novou zeleninu, teď již přímo na polévku, kterou nakrájíme na drobné kostky.
-
Po uvaření vývar přelijeme, scedíme a do zcela čirého vývaru dáme novou zeleninu, na půlky nakrájené vařené žaludky, přidáme petržel, libeček, koření a sůl a povaříme, dokud není zelenina al dente. Přidáme nudle a chvilku povaříme. Na talíři můžeme (ale nemusíme) dochutit trochou Maggi.
Poznámka od kuchařky
Pokud máte, jako já, ještě jiné maso, je možné ho přidat k žaludkům už při vaření a dát ho též do polévky, je pak i o něco hustší. Já jsem při přípravě vývaru ještě přidala pár kuřecích křidélek, které jsem po scezení zbavila kůže a maso natrhala do polévky.









