
- reklama -
Suroviny
4 porce
- vepřové maso (může být i vařené, pečené, hovězí, drůbeží…)
- 1 menší cibule
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 vajíčko
- zeleninový vývar nebo zeleninový bujón
- starší chléb na opečení
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na menší kousky.
-
Na másle zpěníme cibuli, přidáme maso a chvíli společně restujeme. Zasypeme hladkou moukou a restujeme dorůžova. Podlejeme vývarem, popřípadě vodou a přidáme kostku zeleninového bujónu.
-
Provaříme a nakonec přidáme rozšlehané vajíčko. Polévku můžeme podávat s kostičkami opečeného chleba.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Kuchařka Československé hospodyně z roku 1948
Kuchařka: JanaDorazinova