
- reklama -
Suroviny
4 (velké)
- 1 jitrnice
- 4 brambory
- cibule
- petržel
- celer
- mrkev
- pórek
- 5 stroužků česneku
- sůl
- Podravka
- 1 hrnek krup
Postup přípravy receptu
-
Kroupy trošku propláchneme a dáme vařit zvlášť (pozor, rády se přichytávají ke spodku hrnce).
-
Polévkovou zeleninu vybalíme z balení, očistíme,pokrájíme na kousky a dáme vše vařit. Přisypeme trošku Podravky a osolíme. Necháme vařit. Mezitím si očistíme a nakrájíme asi 4 brambory.
-
Po cca 30 minutách je přidáme do polévky.
-
Po dalších cca 20 minutách přidáme propláchnuté uvařené kroupy a na kousíčky naporcovanou jitrnici. Necháme dál mírně vařit. Asi za 10 minut přidáme prolisovaný česnek a vaříme ještě cca 8 minut.
-
Můžeme ještě přisolit či jinak dochutit.
Poznámka od kuchařky
Doba vaření krup a brambor záleží samozřejmě na druhu. Jo, a nať z petrželky samozřejmě před podáváním vyjmeme z hrnce.
Kuchař: cekrops