
- reklama -
Suroviny
- 1,5 l vývaru
- 4 mrkve
- vepřové sádlo
- 1 cibule
- 2 kostky droždí
- 2 vejce
- strouhanka
- majoránka
- zelená petrželka
Postup přípravy receptu
-
Do vývaru dám vařit oškrábanou a nakrájenou mrkev.
-
Vedle v kastrůlku na sádle (oleji) orestuji nadrobno nakrájenou cibulku, na ní dám rozpustit droždí a mírně orestuji.
-
Nechám schladnout a přidám 2 vejce, promnutou majoránku a zelenou petrželku. Dobře promíchám a zahustím strouhankou do kašovité konzistence.
-
Přes haluškové síto protlačím noky do polévky. Provařím a přidám zelenou petrželku.
Poznámka od kuchařky
A zase jedna rychlovka.
Kuchařka: Paprika