
- reklama -
Suroviny
- 1 polévková lžíce sádla (oleje)
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 3 hrstě červené čočky
- 2 hrstě ovesných vloček
- zeleninový bujón
- polévkové koření nejlépe bez glutamátu
- sůl
- 1 polévková lžíce jíšky (nemusí být)
- 1 polévková lžíce majoránky
- 2 stroužky česneku (nebo podle chuti)
- sůl
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Na sádle (oleji) zpěníme cibuli, přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev a orestujeme.
-
Přidáme červenou čočku a zalijeme vroucí vodou.Přihodíme ovesné vločky, polévkové koření a bujón. Vaříme cca 10-15 minut.
-
Zahustíme jíškou, kdo nemá rád nemusí.
-
Přidáme majoránku a česnek, popřípadě dosolíme.
-
Vaříme ještě cca 1 minutu.
-
Pak polévku odstavíme a dáme do polévky čerstvou nebo mraženou petrželku.
Poznámka od kuchařky
Je to velmi rychlá spíše zimní polévka,která zasytí,vhodná třeba k večeři :-).
Kuchařka: Kruela