- reklama -
Suroviny
- 200 g červené čočky
- 1 cibule
- 2 stroužek česneku
- 2 rajčata
- půl lžičky Garam masala
- 2cm čerstvého zázvoru
- lžice másla
- 1lt zeleninového vývaru
- lžice citronové šťávy
- zakysaná smetana
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Čočku pořádně propláchneme studenou vodou.
-
Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek a zázvor na tenké proužky.
-
Rajče ponoříme na chvilku do horké vody, sloupneme slupku a nakrájíme na větší kostky.
-
Do hrnce si dáme rozehřát máslo, na kterém osmahmene cibuli, česnek a zázvor asi 4 minuty. Poté přidáme čočku a rajče, posypeme kořením a osmahnene další 3 minuty. Zalijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut.
-
Polévku osolíme a ochutíme citronovou šťávou. Pro zjemnění přidáme na talíř lžičku zakysané smetany.
Kuchařka: lemarti