
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 lžíce másla
- 1 menší cibule (nakrájená nadrobno)
- 175 – 200 g mrkve (nakrájené nadrobno)
- 250 g batátů (nakrájených nadrobno)
- 600 ml kuřecího vývaru (nebo 1/2 hrnku, 125 ml bílého vína a 2 hrnky, 480 ml vývaru)
- 60 ml 31% smetany
- 60 g čedaru
- sůl na dochucení
Postup přípravy receptu
-
Ve středně velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, batáty a mrkev. Zeleninu dusíme asi 5 minut.
-
Přidáme víno (používáme-li) a promícháme. Přidáme vývar, přikryjeme pokličkou a vaříme asi 15 minut, dokud není zelenina měkká.
-
Rozmixujeme ponorným mixerem dohladka. (nebo v klasickém mixeru).
-
Vrátíme na plotnu a lehce prohřejeme. Přidáme smetanu, cheddar a dochutíme solí.
-
Podáváme ozdobené smetanou, čerstvou petrželkou nebo třeba koriandrem.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz
Kuchařka: chute-sveta.cz