Polévka s batáty, mrkví a čedarem

64
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 lžíce másla
1 menší cibule (nakrájená nadrobno)
175 – 200 g mrkve (nakrájené nadrobno)
250 g batátů (nakrájených nadrobno)
600 ml kuřecího vývaru (nebo 1/2 hrnku, 125 ml bílého vína a 2 hrnky, 480 ml vývaru)
60 ml 31% smetany
60 g čedaru
sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Ve středně velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, batáty a mrkev. Zeleninu dusíme asi 5 minut.

  2. Přidáme víno (používáme-li) a promícháme. Přidáme vývar, přikryjeme pokličkou a vaříme asi 15 minut, dokud není zelenina měkká.

  3. Rozmixujeme ponorným mixerem dohladka. (nebo v klasickém mixeru).

  4. Vrátíme na plotnu a lehce prohřejeme. Přidáme smetanu, cheddar a dochutíme solí.

  5. Podáváme ozdobené smetanou, čerstvou petrželkou nebo třeba koriandrem.

Poznámka od kuchařky

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz