- reklama -
Suroviny
- Zbylá voda po vaření chlupatých knedlíků i se zbytky
- libeček
- česnek
- majoránka
- kmín (nemusí být)
- 1 PL sádla
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do vody po uvařených chlupatých knedlíků dáme prolisovaný česnek, libeček, majoránku, kmín a lžíci sádla. Dochutíme a případně zahustíme (ale zahuštění většinou není třeba) dle nás.
Poznámka od kuchařky
Ten recept (název Psí vejkrop je autentický – z oblasti Jizerek a Krkonoš) jsem si připomněla díky Mirčiným chlupatým knedlíkům, protože přesně takhle se vařej od nepaměti u nás a ta polévka byla automatickou součástí. Obrázek může přidat Mirka, pokud vodu už nevylila :-)), jinak kdokoli, jasně
Kuchařka: spagetka