Polévka „okroška“ babičky Aničky

41
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 menší salátová okurka (oloupaná)
100 ml jogurtu
1-2 stroužky prolisovaného česneku (českého)
sůl a pepř
2-3 dl mléka (měla jsem plnotučné)
asi 1 dl zavařené červené řepy i s nálevem
(může být i malinko více, hlavně toho nálevu)
nať z 1 jarní cibulky
několik ředkviček
(nebo kus bílé ředkve či vodnice)
1 vařená brambora
2-3 vařená vajíčka
kopr, pokud ho někdo nejí, tak vynechá
šunka (není nutná)

Postup přípravy receptu

  1. Správně se mají brambory, okurka i ředkvičky nakrájet na kostičky, ale já jsem ředkvičky i okurku nastrouhala nahrubo, nať z cibulky jemně pokrájela.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidala jsem jogurt, mléko, česnek, nakládanou červenou řepu, kostičky brambor, pepř a sůl. Vše se musí pěkně promíchat. Polévku necháme vychladit v lednici a podáváme na talířích nebo v polévkových miskách.

  3. Nakonec přidáme na každý talíř na čtvrtky nakrájené (oloupané) a vystydlé vajíčko vařené natvrdo a posypeme jemně posekaným koprem podle chuti. Podáváme vychlazené s chlebem pomáznutým máslem, nebo jen tak.

Poznámka od kuchařky

V letním parnu velice osvěžující.