
Suroviny
2 litry
- 1/2 hovězího srdce
- 1 menší cibule
- 1 lahůdková cibulka
- 1 větší mrkev
- 1/2 celeru
- 1 kořenová petržel
- 4 kuličky pepře
- 1/2 Masoxu
- sůl
- špetka šafránu (nemusí být)
- 1 stroužek česneku
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Do vařící se vody dáme srdíčko, kuličky pepře, nakrájenou cibuli na kousky a necháme vařit téměř doměkka. V tuto chvíli přidáme celer a petržel, které pokrájíme na malé kousky, česnek, masox, nastrouhanou mrkev, aby byla polévka hezky barevná spolu se šafránem a osolíme.
-
Vaříme dál, až do změknutí všeho. Pak si z vývaru vyndáme měkké srdíčko, to nakrájíme na menší kousky a vrátíme zpět do polévky. Vývar je tím pádem hotov, můžeme ještě dosolit a dáme do něho zavařit to, co nám chutná-možností je dost.
-
Já zavářela nudlové drobení (strouhání). Když máme hotovo, ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Polévka vznikla nedopatřením, v mrazáku 2 nepopsané sáčky, jeden s hovězím masem na polévku a jeden s polovinou srdce a samozřejmně jsem dala do mikrovlnky rozmrazit to srdce. Polévka je z něj moc dobrá a má jinou chuť, než z hovězího masa. Tak jí sem vkládám začínajícím kuchařinkám, nemohou na ní nic pokazit!