Polévka od srdce

50
- reklama -

Suroviny
2 litry

1/2 hovězího srdce
1 menší cibule
1 lahůdková cibulka
1 větší mrkev
1/2 celeru
1 kořenová petržel
4 kuličky pepře
1/2 Masoxu
sůl
špetka šafránu (nemusí být)
1 stroužek česneku
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Do vařící se vody dáme srdíčko, kuličky pepře, nakrájenou cibuli na kousky a necháme vařit téměř doměkka. V tuto chvíli přidáme celer a petržel, které pokrájíme na malé kousky, česnek, masox, nastrouhanou mrkev, aby byla polévka hezky barevná spolu se šafránem a osolíme.

  2. Vaříme dál, až do změknutí všeho. Pak si z vývaru vyndáme měkké srdíčko, to nakrájíme na menší kousky a vrátíme zpět do polévky. Vývar je tím pádem hotov, můžeme ještě dosolit a dáme do něho zavařit to, co nám chutná-možností je dost.

  3. Já zavářela nudlové drobení (strouhání). Když máme hotovo, ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Polévka vznikla nedopatřením, v mrazáku 2 nepopsané sáčky, jeden s hovězím masem na polévku a jeden s polovinou srdce a samozřejmně jsem dala do mikrovlnky rozmrazit to srdce. Polévka je z něj moc dobrá a má jinou chuť, než z hovězího masa. Tak jí sem vkládám začínajícím kuchařinkám, nemohou na ní nic pokazit!