Polévka nejen pórková

50
- reklama -

Suroviny
2,50 litru

1 celý pórek
dětská krupička
1 vejce
1 mrkev
1/2 kedlubny
kousek kapusty
kousek celeru
2 žampiony
hovězí vývar
pepř
sůl
libeček
pažitka
trochu másla

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškerou zeleninu, pórek na kolečka, žampiony také na malé kousíčky a ostatní zeleninu také na malinké jemné kousky.


    Zobrazit celý recept

  2. Do hrnce dáme máslo, do rozpuštěného dáme krupičku a mícháme, ještě vyklepneme vajíčko, stále mícháme a když se nám srazí spolu s hrudkami krupičky hned zalijeme vývarem, (nebo vodou s masoxem).

  3. Dáme veškerou připravenou zeleninu, žampiony, libeček, pórek dáme později, osolíme a vaříme. Zelenina je brzy měkká, protože je pokrájená na malé kousky, ještě dosolíme, opepříme a do vypnuté polévky dáme pažitku.

Poznámka od kuchařky

Polévka je hustější, docela zeleninově sytá a nám moc chutnala-proto jí sem dávám, abych se s váma podělila.

Dala jsem několik nožiček od žampionů, které mi zbyly a i ty tam byly dobré.