
Suroviny
2 litry
- 1 cibule
- 1 lahůdková cibule
- 1 velká nastrouhaná brambora
- 1 větší mrkev
- 4 růžičky brokolice
- 1 hrst fazolek(zelených)
- 1/3 pórku
- 1 hrst čerstvých hub
- 2 hrsti strouhání
- Vegetu dle chuti
- 1 kostka masoxu
- trošku oleje
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu si nakrájíme, fazolky pokrátíme na malé části, pórek a mrkev na kolečka, brokolici na malinké růžičky a bramboru si nastrouháme.
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme jí do hrnce osmažit na olej, když začne být sklovitá, přidáme veškerou připravenou zeleninu, promícháme a necháme trochu osmažit, pak zalijeme vývarem z masoxu a necháme vařit.
-
Po krátké době přidáme nakrájenou celou lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka, nastrouhanou bramboru a zavaříme strouhání. Polévku už jen dochutíme solí, Vegetou a strouhání necháme zavařit do měkka.
Poznámka od kuchařky
Jelikož mi zkysla kuřecí polévka, což jsem zjistila až při ohřívání, musela jsem se rychle rozhodnout a uvařit novou-jak známo u nás bez polévky není oběd obědem. Tak vznikla tato, kde jsem co chytla i s tím zbytkem strouhání a světe div se, ona byla výborná.