
- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- 1 hrst fazolí (já dala bílé drobnější)
- 1 hrst krup
- 3 rajčata
- 2 cibule
- 4 žampiony
- 1 větší mrkev
- 2 stroužky česneku
- 1 dl kysané smetany
- olej
- hladká mouka
- zeleninový bujon
- kopr
- petrželka
- majoránka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kroupy a fazole si předem uvaříme doměkka.
-
Na oleji osmahneme pokrájené cibule, přidáme mrkev nakrájenou na nudličky a posekané žampiony, osmažíme, poprášíme moukou a zalijeme vodou.
-
Pak přidáme smetanu, kroupy, fazole, zeleninový bujon a povaříme.
-
Polévku dochutíme česnekem na plátky, koprem, petrželkou, majoránkou a dosolíme. Těsně před stažením polévky, přidáme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata.
Poznámka od kuchařky
Zdroj receptu mám přepsaný a mírně upravený z Kuchařky Frekvence 1.
Polévka mě lákala už delší čas, tak jsem jí konečně uvařila a nezklamala, má báječnou chuť!
Kuchařka: Bibinka