- reklama -
Suroviny
- Na kuličky:
- 650 g mletého vepřového masa
- 100 g rýže
- 2 lžíce oleje
- 1 syrové vejce
- 1 malá cibule
- Na polévku:
- 500 ml vývaru (kuřecí, vepřový)
- 1,5 l vody
- sůl podle chuti
- 1 mrkev – (kousek mrkve můžeme na jemno nastrouhat pro lepší barvu)
- 1 celer
- 1 cibule
- 130 g pastiňáku
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso dáme do prostorné misky. Přidejte rýži, olej a na jemno nakrájenou cibulku a vejce. Dochutíme solí a pepřem a míchejte, dokud se to nespojí. Děláme kuličky velikosti vlašského ořechu, které tvoříme mezi dlaněmi.
-
Do hrnku dáme trochu oleje, přidáme zeleninu na kostky nakrájenou, může být i celá a orestujeme 2-3 minuty.
-
Přidáme cibuli, vývar,vodu a sůl a necháme vařit.
-
Pak přidáme kuličky po jednom do hrnce a vařte asi 35 až 45 minut.
Poznámka od kuchařky
Je to rumunský recept. V Rumunsku se dělá, když je třeba svatba nebo svátky. Proto ten název, v rumunštině to zní lépe.
Kuchařka: Betina