- reklama -
Suroviny
- 500 g tresky
- 1 pikantní klobása
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 2 velká rajčata
- 1 bílá paprika
- 1 červená paprika
- 1dl bílého vína
- mletá paprika
- 2 stroužky česneku
- libeček
- oregano
- 1 smetana
- hladká mouka
- máslo
- sůl a pepř
- 1,5 l vývaru
Postup přípravy receptu
-
Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená rajčata, papriky, klobásu, nasekaný česnek, mrkev, oregano, libeček a mletou papriku. Osmažíme, podlijeme vínem a vývarem. Povaříme. Přidáme nakrájenou tresku.
-
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme do polévky a přilijeme smetanu. Provaříme.
Poznámka od kuchařky
Tato polévka se vaří v mnoha podobách, já jsem tento recept viděla na TV Paprika a chutná skvěle.
Kuchařka: RubyRom