Polévka „Dobrotivá vymyšlenka“

57
- reklama -

Suroviny
2.50 litru

1 velká brambora
5 žampionů
1 cibule
1 větší mrkev
3 růžičky květáku
50 g nivy
50 g eidamu
jarní cibulka
zeleninový bujón
1 menší lžíce vegety
2 lžíce hladké mouky na jíšku
kousek másla (na jíšku)
pažitka
kdo víc solí, přidá sůl
čerstvé oregáno
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Bramboru, květák a žampiony nakrájíme na menší kousky, mrkev a sýry nastrouháme a necháme na později.

  2. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlejší jíšku, zalijeme zeleninovým bujónem s vodou, poté přidáme nakrájenou zeleninu, žampiony, oregáno a necháme vařit, než zelenina změkne.

  3. Nakonec přisypeme strouhanou mrkev se sýry a necháme vařit, než se sýry roztaví. Kdo chce dosolí, ale pozor, bujón, vegeta a sýry jsou slané.

  4. Do polévky přihodíme krájenou jarní cibulku, převaříme jí a pak už jen posypeme pažitkou.

Poznámka od kuchařky

Polévečku jsem si opět vymyslela, vyzkoušela a zjistila jsem, že nám moc chutná a budu jí proto opakovat! Měli byste ji vyzkoušet, stojí za to. Problém jsem měla jen s názvem, ale vyřešila jsem takto. Příště vyzkouším dát ještě trochu smetany.