
- reklama -
Suroviny
3 litry
- 1 sáček Mochovské zeleniny
- trochu květáku
- 1 lahůdková cibule
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 hrsti ovesných vloček
- 2 hrsti nakrájených hub
- 1-2 kostky droždí
- libeček
- zeleninový bujón
- pažitka
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na oleji mírně osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme nadrobené droždí, které necháme roztavit a zpěnit, na něj dáme ovesné vločky, chvilku je osmažíme a pak vysypeme zeleninu, nakrájený květák a lahůdkovou cibuličku a všechno ještě chvilku osmažíme.
-
Pak zalijeme vodou, ještě přidáme zeleninový bujón, houby, libeček, česnek, dosolíme dle chuti a promícháme. Necháme vařit, až je zelenina měkká a ozdobíme nakrájenou pažitkou. Polévka je díky vločkám hustá, tak nezahušťujeme.
Poznámka od kuchařky
Kdo nemá rád v polévce droždí, tak ho vynechá, polévka je i tak moc dobrá.
Kuchařka: Bibinka









