![Polévka „Babiččino tajemství“_5ffc6547b4867.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/polevka-babiccino-tajemstvi_5ffc65479f4cc.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 střední mrkev
- 1 střední petržel
- 1 malá cibule
- 1 vejce
- 2 polévkové lžíce nasekané zelené petrželky
- 2 rovné polévkové lžíce polohrubé mouky
- sůl
- 1-1,5 litru vody
- na dochucení Vegeta (bez glutasolu)
- asi 50 g másla
Postup přípravy receptu
-
Mrkev, petržel a cibuli nastrouháme na jemno. V hrnci rozpustíme máslo a nastrouhanou zeleninu krátce orestujeme, zalijeme horkou vodou, přidáme petrželku, osolíme a krátce povaříme.
-
Vejce rozšleháme a zašleháme mouku (hustota by měla být jak na palačinky).
-
Vejce vlijeme do polévky a chvíli povaříme, dochutíme vegetou. Vejce v polévce má být rozvařené, netvořit žádné noky.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mám od babičky. Polévku nám vařila když jsme byli malí.
Kuchařka: eva hubova