
- reklama -
Suroviny
2 litry
- 150-200 g libovější anglické slaniny
- 2 hrsti malých bílých fazolí
- l hrst rýže (může být i zbylá)
- 1 větší mrkev
- 1 malá cibule
- 2 lahůdkové cibulky
- 1 malou konzervu hrášku
- 5 stroužků česneku
- libeček
- 1 kostka kuřecího vývaru
- 1 lžička Vegety
- 1 lžička oregána
- 1/2 lžičky tymiánu
- pažitka (petržel)
- sůl
- pár kapek olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Cibulku si nakrájíme nadrobno spolu s bílou částí lahůdkových cibulek a dáme jí na olej a polovinu anglické slaniny na čtverečky osmažit.
-
Přidáváme nastrouhanou mrkev, fazole, rýži (pokud není vařená), česnek na plátky, oregáno, tymián, zalijeme kuřecím vývarem a vaříme.
-
Až začnou fazolky měknout přidáme rýži, libeček, Vegetu, sůl a dovaříme do měkka.
-
Ke konci varu dáme druhou polovinu pokrájené anglické slaniny a pažitku.
Poznámka od kuchařky
Jsem už známá oblibou polévek v naší rodině a velmi často improvizuji zrovna tak tuto polévku o které má polovička řekla, že je výjímečně dobrá a to teda je-mohu potvrdit!
Kuchařka: Bibinka