
- reklama -
Suroviny
- 125 g kukuřičné mouky hrubé
- 500 ml vody
- čerstvé ovoce – jahody, borůvky
- máslo
- datlový sirup
- zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
-
Kukuřičnou mouku zalijeme vařící vodou a hned scedíme. Necháme v hrnci a zalijeme 0,5 l studené vody.
Za stálého míchání přivedeme k varu, poté snížíme na střední teplotu a mícháme, dokud nepojme všechnu vodu. -
Pekáč nebo zapékací misku vyložíme pečícím papírem, až k okraji a polentovou kaši dáme do pekáče a vyrovnáme stěrkou.
Necháme vychladnout a po vychladnutí nakrájíme na kostky. -
Na trošce másla opečeme z obou stran.
Na talíři přidáme ovoce, pokapeme sirupem a přidáme zakysanou smetanu.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: veronicaskitchencz