Polentovo – parmezánové dukátky se špenátem

45
- reklama -

Suroviny
1-2 porce

400 ml vody
100 g polenty
50 g strouhaného Parmezánu
1 lžička zeleninového bujónu
250 g mraženého listového špenátu
4 stroužky česneku
kousek másla
sůl
2 lžičky Parmezánu
trocha vody

Postup přípravy receptu

  1. Vodu s lžičkou bujonu přivedeme k varu a vsypeme polentu. Jakmile začne směs trochu tuhnout přidáme strouhaný parmezán a promícháme. Když se směs začne odlepovat od stran hrnce vyklopíme směs na pečící papír a rozprostřeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Překryjeme druhým listem pečícího papíru a válečkem rozválíme na placku. Po vychladnutí vykrájíme malá kolečka, která z obou stran osmahneme na troše oleje dozlatova.

  3. Do menšího hrnce dáme máslo, přidáme mražený listový salát a jakmile rozmrzne, ochutíme solí, třeným česnekem a je-li potřeba, podlijeme trochou vody.

  4. Před podáváním zahustíme parmezánem. Osmahnuté dukátky z polenty naskládáme na talíř a podáváme se špenátem.