- reklama -
Suroviny
12 porcí
- 200 g polenty
- 400-500 ml zeleninového vývaru
- 200 g čerstvého baby špenátu
- 200 g cherry rajčat
- 100 g parmezánu
- 100 g másla
- 8 stroužků česneku
- 4 vejce
- 125 ml smetany
Postup přípravy receptu
-
Do misky nasypeme postupně polentu, zalijeme vroucím vývarem a mícháme, aby se neudělaly hrudky. Polenta musí být kašovité konzistence, ani ne řídká, ani ne hustá.
-
Nastrouháme parmezán a spolu s máslem a utřeným česnekem vmícháme do připravené polenty.
-
Rajčata omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Špenát spaříme.
-
Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a do ní rozprostřeme polentu, rajčata a špenát.
-
Vejce rozšleháme se smetanou a zalijeme. Pečeme při 180° asi 40 minut dozlatova.
Kuchařka: kafu.p