
- reklama -
Suroviny
- 100 g instatní polenty
- 30 g rozinek
- 30 g sekaných mandlí nebo jiné ořechy
- 40 g cukr krupice
- 40 g másla
- 1 vejce
- 5 PL polohrubé mouky
- 5 PL mléka
- 1/2 KL kypřící prášek do pečiva
- pomerančová kůra
- olej na smažení
- moučkový cukr
- vanilkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu
-
Polentu uvaříme podle návodu, přidáme do ní máslo, mléko, vejce a promícháme.
-
Dále přidáme mouku, prášek do pečiva, cukr, pomerančovou kůru, rozinky, mandle a opět promícháme. Pokud je těsto hutné, můžete přidat trochu pomerančové šťávy.
-
Ve fritéze nebo ve vyšším kastrůlku rozpálíme olej.
-
Rukama lehce potřenýma olejem tvoříme kuličky a dozlatova je v oleji osmažíme.
-
Kuličky vyndáme na papírovou utěrku, aby se přebytečný olej vsáknul.
-
Servírujeme ještě teplé, posypané cukrem. Ale i studené jsou výborné.
Poznámka od kuchařky
Polentové kuličky můžete udělat také naslano.
Kuchařka: radiator









