Suroviny
- Na srdíčka:
- 1 hrnek instantní polenty
- 2 hrnky vody
- špetka soli
- 1 lžíce javorového sirupu (případně sirupu z agave nebo med)
- 1 lžíce másla (na opečení srdíček)
- Na čokoládový krém:
- 1 avokádo (zralé)
- 1 hrst mletých lískových oříšků
- 1 vrchovatá lžíce kakaového prášku
- 1 lžíce javorového sirupu
Postup přípravy receptu
-
Polentu uvaříme v lehce osolené vodě na hustou kaši, vmícháme do ní sirup a na pekáček vyložený pečícím papírem rozetřeme do vrstvy cca 1 cm vysoké. Necháme vychladnout.
-
Mezitím připravíme krém z avokáda. Měkké avokádo by mělo jít po rozpůlení snadno vydlabat lžičkou. Promícháme s najemno mletými ořechy, kakaem a sirupem a ponorným mixerem ve vyšší nádobě rozmixujeme (použila jsem klasický půllitr s uchem).
-
Z vychladlé polenty vykrajujeme co chceme – mně se zdála aktuální srdíčka. Na pánvi rozpustíme trochu másla a vykrájené tvary z obou stran dozlata opečeme. Ozdobíme čokokrémem a ovocem podle chuti a možností
Poznámka od kuchařky
Po internetu koluje recept na nutellu z avokáda a banánu, má ji tu i Jana v podobných. Zkusila jsem ji taky, ale tahle se mi zdá mnohem chutnější, možná díky oříškům.